Om Nicole Andersson

  • Cand. Polit, Københavns Universitet
  • M.A. i Diplomacy and International Relations, Lancaster University
  • Arbejder som Økonom
  • 2013-2019 Formand i aktionærforeningen Best.Women, der arbejder for at få flere kvinder ind i de børsnoterede danske virksomheders bestyrelser og ledelser

Jeg er født på Østerbro i København. I 1977 flyttede mine forældre til Grækenland da de politiske forhold havde stabiliseret sig efter Juntaens fald i 1974. Mine forældre havde deltaget aktivt i kampen imod juntaen i årene 1967-74. Sammen med en del andre modige danskere og europæere, deltog de i kampen for demokratiets genindsættelse. Erfaringerne fra Grækenlands mørke tid under juntaen har lært mig, at man aldrig bør tage demokratiet for givet.
Jeg beundrer grækerne for deres årelang kamp imod enhver form for uretfærdighed og undertrykkelse. De har lært mig, at det altid kan betale sig at bruge sin stemme aktivt og at engagere sig i samfundets problemer.

Jeg kom til Danmark i 1986 for at studere nationaløkonomi på Københavns Universitet. Da jeg blev færdig med studierne på Københavns Universitet læste jeg international politik i England. Siden hen har jeg arbejdet som økonom i den offentlige sektor.